Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Melyik kést válasszuk kezdőként?

Blackknife Webáruház
2020. 01. 27. 10:00:00

Sokan kérdezitek, hogy milyen kést ajánlunk konyhába, túrára, vadászatra....Úgy döntöttünk, hogy írunk néhány sor erről, hiszen nagyon nehéz erre válaszolni, mert mindenkinek más a favorit, más a felhasználási módja és más a kéz mérete. Azért mert egy kés „drága” az nem biztos, hogy nekünk a kiszemelt feladatra meg fog felelni.

A Mora egy olyan gyártó aki elérhető árakon készít, árul késeket és melyek használhatósága vitathatatlan. Profi felhasználoknak is megfelel és szeretik.

A Mora kések között megtalálni az olcsó és közepes árú késeket vadászathoz, túrázáshoz, faragáshoz és konyhai feladatokra is.

Kezdő túrázóknak szoktam ajánlani a Morakniv Companion késeket, mert ezekkel a kirándulásokon minden feladatot el tudunk végezni.

Aki egy kicsit nehezebb vagy gyakoribb feladatokra keres kést annak a Mora Kansbol és Mora Garberg és Mora Bushcraft késeket ajánlanám.

A bushcrafterek és hobby fafaragók kedvelt eszközeik a Mora Wood Carving széria, melyekkel könnyen megtanulhatunk faragni például csanakot vagy kanalat.

Nagyon jó kiegészítő késként szolgálnak a Mora Eldris kések, melyek a tartalék kés szerepét töltik be. A kicsit méret ellenére egy igen sok oldalú kis kés.

Természetesen vannak olyan kések amik egy-egy feladatra sokkal alkalmasabbak viszont áruk is jóval magasabb. Miben tudnak többet vagy kevesebbet? Nos, az első az az acél „minősége” és az egyéb felhasznált anyagok minősége szépsége... Ha valaki egy szebb, látványosabb kést szeretne, az kedvére választhat, hiszen a gyártók rengeteg formájú anyagú kést, bicskát készítenek. Viszont akik most ismerkednek a kések világával és nem szeretnének csalódni azoknak szívből ajánlom, hogy válasszák a Morakniv termékeit.

Írta: Zsolt, blackknife.hu webshop